Bra tips å koke opp mjølk, sjalottlauk og kvitlauk først – gav god smak til potet og selleripureen. Andebryst med potet - og selleripré er en god forrett til festmenyen. And er populært som festmat og serveres til f. Server kyllingfilet på potet - og sellerimos gjerne i følge med for eksempel brokkoli, blomkål, asparges, gulrot, babymais – eller en god grønnsaksblanding.
Grov mandelpotet- og sellerirotstappe smakt til med parmesan er nydelig tilbehør til gryter som boeuf bourgignon eller kjøttretter. Potet- og sellerirotpure.
Kok poteten og sellerirota til det er mørt. Vi forsøker å ha fisk minst to ganger i uka, og laks er jo tilgjengelig, billig og ikke minst sunt. Junior vil ikke ha laksen stekt i panne, han liker den best. Denne enkle oppskriften er et godt eksempel på hvordan men kan gjøre hverdagsmaten litt mer spennende og smakfull. Det er ikke mer jobb med dette enn å lage en.
Skrell og skjær selleriroten i små biter. Kok opp og la det koke til nesten all væsken har fo. Lag potet - og sellerirotpuré.
Ha alt over i en kasserolle og tilsett melken. Kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp grønnsakene tørre. Denne oppskriften er laget av Lars Barmen, norsk stjerne-kokk, også kjent fra tv-programmet Barmeny. Del hvitløkfeddene på langs og ha dem i stekepannen sammen.
Pannestekt sei med disse smakskombinasjonene er bare helt nydelig. Var spent på hvordan sausen ville bli, men sammen med potet- og sellerirotpure ble det en innertier! Citrusgrillspyd med potet og sellerirotpur. En av disse tingene er i grateng, som sellerirotpuré! Hadde ikke trodd dette var lavkarbo,.
Dette kan vi godt spise mer av. Noen fredager er verdt en ekstra god middag, spesielt dersom uken har føltes lang og tung. Denne gangen ble det skrei med bacon, sprø poteter og sellerirotpure. Her har vi laget en potetmos med sellerirot og jordskokk.
DESSERT – Riskrem med multesaus og ristet hvit sjokolade. Sellerirot smaker nydelig til de fleste typer kjøtt og fisk. Legg selleriterningene i en kjele.
Tilsett melk og anisstjerner, la det koke til sellerien er blitt mør.
Pinnekjøtt kokt med øl og potet. Server en potet - og sellerirotpuré, mildt og fløtemykt tilbehør. For å skape en spennende kontrast, ruller jeg den inn i butterdeig og baker i. Servert med gulrot-appelsinpure, bakte grønnsaker, potet Anna og rødvinssaus med portvin. Trikset er å bruke så lite vann som mulig.
Da er det enklere å skrelle den Skyll sellerirotskivene godt. Skjær sellerirot i skiver. Sil av vannet, og damp dem tørre. Mos potetene, tilsett melk og smør og rør godt. Smak til med salt og pepper.
Lavkarbo ble livet mitt etter at vekta bikket kg. Tre år senere har legen fortalt meg at jeg i den tiden spiste på meg insulinresistens og at dette var grunnen. Mos av sellerirot er skikkelig godt og et flott tilbehør til mange retter, i tillegg er den enkel å lage.
Jeg har skrevet om den før men da inni innlegg med andre. Smakte himmelsk en flott høstkveld. Kok sellerirot og potet i usaltet vann, til grønnsakene er møre og fine. Rør inn smør og smak til med salt og pepper. Wenche tok turen til superkokk Reneè Fagerhøi i Trondheim for å vise hvordan du enkelt kan lage en proff og smakfull suppe.
Bland alt og la trekke i kjøleskap. Klassisk, fransk brandade av klippfisk er en slags luftig potetmos med hvitløk rørt sammen med klippfisk og olivenolje. Du kan bytte ut klippfisken med rester av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.