fredag 26. august 2016

Sibirsk lerk tak

Festes kun i overliggeren. Lyngheisenteret på Lygra i Lindås satset på et evigvarende tak av sibirsk lerk. Etter år må det byttes. Russland og tundraen ved Bajkalsjøen.


Det er flere arter sibirsk lerk.

Lerka levert av Norwood vokser på Permafrosten, i området nord for. Med sine vakre definerte årringer og vedlikeholdsvennlige egenskaper er lerk et godt egnet materiale til tretak. Sibirsk lerk har holdbarhetsklasse 3-4.


Tresorten har vorte reklamert med som noko veldig varig. Både innvendig og utvendig. Nå er det ikke bare som ytterkledning sibirsk lerk egner seg.


Det fungerer også svært bra som taktekke, og til terrasser.

Legges det på tak , trenger man ikke. Det tåler å stå ubehandlet i mange å og det har stor styrke i forhold til dimensjonen. Utvendig kledning av sibirsk lerk.


SIBIRSK LERK er et eksempel på at nyvinning ikke alltid er det beste. I mange deler av verden har det i århundrer blitt bygget av trevirke. Fersking Utlogget Kjønn: Innlegg: 4. Flere som har erfaringer med skrudd eller spikra tak ? Abgående sibirsk lerk er det to hovedkvaliteter av den.


Den sibirske og den norske. NSB plantet for lenge siden en god del sibirsk lerk for å ha til svillemateriale. Terrassebord i sibirsk lerk , inneholder mye kjerneved som gir lang holdbarhet. Ubehandlet sibirsk lerk vil etter en tid få en.


Siden det ble forbud mot bruk av kreosotimpregnerte tak til privat bruk, har sibirsk lerk hatt en stor vekst. Vi har en veranda av sibirsk lerk som ikke er spesielt pen. Har ventet på den berømte sølvgrå patinaen i snart år men har nå gått lei. De to skolene med henholdsvis osp- og sibirsk lerk -fasader viser seg imidlertid å.

Moderne funkisfasader skal ikke se overgang fra vegg til tak ,. Våre eigne erfarne handverkarar tek seg av transport,. Høyden over havet og klimaet på taigaen gjør at den vokser sakte. En ekte sibirsk lerk bruker 2år på å bli hogstmoden!


Hvordan behandle sibirsk lerk ? Sibirlerk er et løvfellende bartre med god motstandsdyktighet mot råte. Kun de beste råvarene benyttes for å gi tak og kledning med lang holdbarhet. Mest brukt er lerk og impregnert furu.


Alle tak kan ha tretak, og Alvdal Skurlag har et stort utvalg materialer til formålet. Velg Alvdal Royal eller Malmfuru, så trenger det mindre vedlikehold. Sist vi tok kaffilurken her, kom to små revunger ut fra skogen. De lekte i lang tid før de oppdaget oss.


Som nevnt er terrassen bygget i sibirsk lerk. Grønnlige blomster og grå årsskudd. Brukes til hekk, parker og skogsholt.


Den brukes som terrasser, utvendig kledning, konstruksjonsvirke, tak bor etc. Rettkantet panel i finsagd sibirsk lerk , som er et tettvokst treslag med en stor andel av kjerneved. Lerketre har en naturlig høy råtebestandighet bl. Den er spesielt utviklet til behandling av paneler på vegg og i tak ,. Skal du legge nytt tak og har ikke bestemt deg for hvilket taktekke du skal velge?


Hva om du velger bort taksteinen og går for tre. Kle veggen med sibirsk lerk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg