torsdag 16. januar 2020

Takkonstruksjon lufting

Gode råd og byggregler ang. Takkonstruksjoner og tak med lufting 471. Egenlaster for bygningsmaterialer, byggevarer og bygningsdeler 471. Nettstedet for deg som er opptatt av husbygging, oppussing og generell problemløsning i forbindelse med dette!


All lufting av taket skjer mellom undertaket og tekkingen.

Dette gjelder takkonstruksjon med undertak som er vindtett, vanntett og samtidig diffusjonsåpent. Isolerte, ikke luftede loftsrom med all lufting i luftespalten mellom taktekningen og undertaket. Denne taktypen er utført uten lufting ,. Valg av takkonstruksjon avhenger av byggets form og funksjon.


Kalde tak er utført med lufting mellom isolasjon og tekking. Hvor stor lufting må jeg beregne på taket ved bruk av diffusjonsåpent undertak? Diffusjonsåpent undertak er som kjent en kombinasjon av undertak og vindsperre.

T = høyde for isolasjon og lufting I tillegg oppgis: Snølast på mark eller byggekommune Egenlast på yttertak Egenlast himling Nyttelast himling Evt. Hugs lufting ved raft og nok høgde imylla brettexen og taktekkinga og lufting i topp. Uten lufting i takkonstruksjonen oppstår kondens, fukt og på sikt sopp, mugg og råteskader.


I visse konstruksjoner blir isolasjonen fuktig og forsterker skadene. Det har vært noen skrekkelige dager for mange som har nyere hus. Tak-konstruksjonen må ha lufting. Glasstak over gårdsrommet i British.


Dette gir god nok lufting for å ventilere bort fuktighet. Lufting ved hjelp av luftelyrer på taket. Oppbygging av takkonstruksjon For luftede tak legges først himling over takåsene og mm plastfolie.


Omvendte tak har membran, isola ‐ sjon. På dette grunnlaget kunne man utarbeide for­ slag til fysiske løsninger. Hvorfor er det så viktig med lufting i takkonstruksjonen? Skrå takkonstruksjoner kan bygges opp på flere måter.


Både takkonstruksjon ,oppbyggning og type takmaterialer må vurderes. Derfor er alder en god indikasjon på når det er tid for å skifte tak.

Viktige hensyn må ivaretas ved valg av takkonstruksjon. Derfor er et enkelt oppløft en bedre løsning med hensyn til effektiv lufting av taket. Skifer, teglstein, torv eller tre. Hva skal du velge på taket - hyttas femte fasade?


Buet takkonstruksjon med lufting (viktig). Flere farger på takpapp kan leveres. Icopal skrå tak er velegnet både for nybygg og rehabilitering. Gi huset eller hytta et langt liv med værbestandig skrå tak fra Icopal!


Må jeg da ha lufting bak isolasjonen og det gamle taket eller er dette unødvendig siden jeg har nytt tak utenpå. Det andre huset har takkonstruksjon bygget opp med Ibjelke, halm og med furugulv i himling. Hos MAXBO finner du alt til tak som takstein, takrenne, takplate og takshingel.


Kjøp på nett eller i butikk. Drømmen om mer plass eller en egen leilighet “over hustakene” lar seg ofte realisere gjennom endring og innredning av loftsrommet. Dette nettstedet gir informasjon om alle takvinduer, vinduskupler, takkupler, lystunneler og gardiner som VELUX gruppen har å tilby.


Anbefalt sløyfehøyde er avhengig av takvinkel og lengden fra takfot til møne. Tabellen under viser nødvendig sløyfehøyde. Jeg holder på å lage terrasse med oppvarma rom under.


Det blir en luftet takkonstruksjon med flatt tak (flatt tak er definert som tak med skrå under grader). Det er nok til å lufte et rekkehus med leiligheter. Pass bare på at koblingen. Luftet takkonstruksjon Løsning med gjennomføring Funksjon Scan Airstop 1er en dampåpen vindsperre. Sjekk denne grundig, også skjøter.


Det vil si at man kun har lufting av takkonstruksjonen på oversiden av undertaket. Store bjelkehøyder gjør at man kan få inn ønsket isolasjontykkelse gjerne med lufting i tillegg, uten ekstraarbeide med påforing og montasje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg