mandag 20. januar 2020

Sprekker i tak

Sprekker i et pusset tak er helt vanlig. De oppstår ved små bevegelser og setninger i bygget. Taket er verken ødelagt, eller i ferd med å rase ned.


Har takplater (takess) i taket som er sparklet og malt, men etter bare måneder er det sprukket opp. Det er dessverre ikke uvanlig at taket sprekker.

Til tak av strie og maskinpapir fungerer det dårlig å utbedre med sparkel. Veggpapp er en bedre løsning. Hei, Jeg har planer om å fikse sprekker i leiligheten min i stua.


Gamle tak har ofte strie spent opp i taket som det så er limt maskinpapir på. Vet ikke om det holder for store sprekker å lime med papir, men så på TV. Har du et gammelt tak som sprekker opp og hvor malingen flasser av?


Sannsynligvis har du prøvd å sparkle taket flere ganger tidligere, men det.

For de fleste huseiere, det er ingenting mer irriterende enn en sprekk i taket. Oppgaven blir enda mer kompliserte om taket er laget med hjelp av en gips. Du kan reklamere på sprekker i gulv og overganger mellom vegg og himling.


Hva er årsaken til taket sprekker ? Taket sprekker skje naturlig over tid som et resultat av mange faktorer. Den eldre en struktur er, jo mer sannsynlig at stress. Har malt et gipstak og malingen sprekker , uten at jeg skjønner hvorfor. Har satt opp gipsplater, sparklet, pusset og malt strøk.


Lot det gå lang tid mellom. Små, fine sprekker i et pusset tak kan være irriterende å se på. Men væpnet med en tube akrylsparkelmasse og litt sandsparkel blir taket som nytt igjen.


Det vanligste er vel å sparkle litt - men jeg har en passe bred sprekk på soverommet som strekker seg fra tak til gulv i det ene hjørnet. Noen forslag til fyllmasse ? Stygge sprekker i krigens glansbilde. Jeg hadde en gjest som tok frem en drill midt i måltidet.

Jotun har lett medium type, som brukes til vanlig skader i glassfibrer og betong. Slik reparerer du mindre hull og sprekker i vegg og tak. Fine sprekker i et pusset tak kan neppe unngås. Det går fint an å reparere taket med lappeteknikk, så.


Det klages ofte over sprekker i gulvparkett og i overganger mellom vegg oghimling. På soverommet vårt var det kommet stygge sprekker i papptaket (hæla i taket, hehe!!), og hadde det vært for måneder siden så hadde jeg ikke kommet på at. Taket innvendig er med å sette preg på rommet.


Det er lurt å gjøre noen vurderinger før man velger tak for å få et helhetlig preg. Men ujevne sprekker langs tak - og gulvlister er bare til irritasjon. De må først fylles med akrylmasse.


FROGNER (VG Nett) Henrik Bjarne Bruun, som var leietaker på Orderud går slår sprekker i Per og Veronicas alibi for tidsrommet da drapene fant sted. Gulv skal ikke ha sprekker Gulv skal ikke ha sprekker mellom bordene (gjelder både laminat og parkett). Det sammegjelder ikke overganger mellom himling og vegg.


Grunnen under huset på Kalvetangen på Husøy sank, og gulv, vegger og tak slo sprekker. Nå er eierne tilkjent millioner i erstatning. Selvklebende armeringstape til armering av gipsplater og sprekker i tak og vegger.


Bruk et nytt tak over den nye andre etasje,. Mykere skitt utsatt for skiftende kan bety flere sprekker i et hjem vegger og tak. Som et hjem aldre, jord under sitt fundament legger og bygningens strukturelle støtter skifte. Oppgjørs sprekker ofte danner på tak i ulike områder i hele huset. Asfaltpasta med fibrer for reparasjon av sprekker og hull i asfaltbasert takpapp.


Bruksområde: Asfaltkitt er et asfaltprodukt med fiberarmering. Begynn med å fuge overgangen mellom tak og taklist med en akryl fugemasse. Eventuelle sår og sprekker sparkles, gjerne med elastisk akrylfugemasse,. Og det ville snart skjedd mer, for det går sprekker på kryss og tvers.


Rimelige gjør-det-selv-plater: Ferdige. Vi fikk tak i Vermikulittplater på Bauhaus til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg