torsdag 5. april 2018

Tømmer kledning

Vi anbefaler at det velges en kledning fremstilt av utsortert trelast fra PEFC- sertifisert tømmer fra godkjente hogstområder. Stående kledning gir huset et. Kortreist og seinvokst gran fra Valdres Tømmer fra åsene i Valdres gir Miljøkledningens holdbarhet! Vi henter vårt virke fra langt inne på åsen, 6– 700.


For de som synes villmarkspanel blir for vilt, tømmer for tungt og dobbelfalset kledning for pinglete, er laftekledning et bra alternativ.

En bordkledning er en kledning på vegger i hus,. På et underlag av vertikalt tømmer er det naturlig med horisontal kledning. Kledning fra Eidskog Stangeskovene er basert på gamle håndverkstradisjoner og moderne produksjonsteknikker. Vi benytter kun den beste. Stavlaft er en kombinasjon av tømmer og uhøvla kledning.


Det er viktig å ta hensyn til tømmeret når man skal behandle slike bygninger. Det er få ting som kan måle seg med ekte tre til utvendig kledning. Tre- kledning er det mest allsidige materialet for fasaden til bygningen din.

Gausdal Bruvoll leverer et bredt utvalg av overflatebehandlet kledning. Vanligvis benyttes det gran og furu i ytterkledning. Tidligere ble furu, som er rik på kjerneve foretrukket, men i dag bruker de fleste kledning av gran, som også.


Skurlast til produksjon av utvendig kledning. Etterisolering av laftede vegger uten eksisterende utvendig kledning endrer husets proporsjoner og utseende radikalt. Dersom huset er kledd fra tidligere bør man. Rundtømmerpanel er et kraftig panel som gir et robust utseende.


Panel kan monteres både på vegg og tak og kan også brukes som brystningspanel med mer. Fikk høre av en byggmester at man ikke bruker papp rett på tømmerveggene lenger siden pappen kan råtne så det beste var isolasjopn rett på tømmeret. Norsk Spon har spesialisert seg på kløyvd spon. Vi leverer sponkledning til både utendørs og innendørs bruk.


Tømmeret blir vanligvis kantskjært på sag,. Kledning er en stor produktgruppe, der bredde, treslag og profiler varierer med tradisjon og distrikter. Vi er forpliktet til å kun videreforedle tømmer som er 1 PEFC godkjent.


Ultimalt kledning finnes i hele ulike standardprofiler. All kledning leveres ferdig råtebeskyttet, grunnet og malt, eller beiset, ett strøk i valgfri farge.

KORT VEI FRA tømmer til kunde Kvalitetsprodukter forutsetter råstoff av høy kvalitet. Er det original kledning på huset bør den demonteres for. Luftlekkasjer i lafteveggen kan føre til at det oppstår kondens på vindsperren og fukt i tømmeret. Vi kan levere det meste innen laftetømmer, takåser, grove firkanter, villmarkspanel og spetepanel.


Rektanguler kledning og innvendig panel er også noe vi leverer. Tre til terrasser og kledning kan noen ganger få uønsket farve. Eier Rune Skjørestad viste da flere gode eksempler på å foredle tømmer.


I tillegg impregnerer vi materialer som kledning og terrassebord selv. Tømmer sorteres visuelt og spesialskjæres for å oppnå vår toppkvalitetsprodukt. På Østlandet, i Trøndelag og i Nord-Norge har stående kledning vært det vanlige fordi underlaget som oftest var eller er en laftevegg av liggende tømmer.


PVC-UE- kledning er totalt upåvirket av fukt, råte, forfall, frost og er motstandsdyktig mot angrep fra insekter. Villmarkspanel er det samme som flaskeskåren kledning. Vinterhogd tømmer som blir liggende for lenge utover våren, kan fort bli blått.


Bjørkeskogen kommer eg til å lage ved av og selge det er greit , granskogen var eg tenkt til å levere til tømmer ,. Type kledning : Dimensjon lekter: Andre krav: Nei Isolasjon i utvendig utlekting: SB1. Jernvitrol brukes kun når mann ikke ønsker å male eller beise en utvendig kledning. Første steg var å demontere utvending gammel kledning.


Kledning av seinvokst gran er en holdbar kledning selv uten maling eller beis. Dette fordi gran har stor motstand mot fuktinntrengning. Vestlandske laftehus fikk ofte en forsterkning av stående opplengere utenpå tømmeret. Innvendig kledning : Tømmer Gulv: Malt tregulv Fasiliteter: Strøm, vann og kloakk.


Mørke tømmervegger og små rom gjorde at hytta virket ganske kompakt. Tømmer som hvitt-tre, redwoo og furu er vanligvis behandles, mens gran, seder, og eik er vanligvis forblir ubehandlet. Dermed er dette også den hyttestilen, som mange velger.


RingAlm har lang erfaring med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg